Ossobuco s gremolatou

Potřebné ingredience
2 ossobuco, 1 cibule, 100 g drcených rajčat (z konzervy), hladká mouka, sůl, pepř, máslo, 100 ml bílého vína, 100 ml hovězího vývaru; * GREMOLATA: 2 stroužky česneku, kůra z ½ citronu, 1 velká lžíce petrželky
Postup přípravy
- maso osolit, opepřit a obalit v hladké mouce
- cibuli pokrájet na kostičky
- česnek nasekat na jemno (nebo prolisovat)
- petrželku pokrájet
Na másle osmahnout maso z obou stran a přendat ho do hrnce.
Poté osmahnout cibulku do sklovata, přidat víno a nechat chvilku provařit.
Přidat rajčata + vývar, promíchat a směs přelít do hrnce a promíchat s masem.
Pomalit 5-6 hodin na LOW (2,4l hrnec).
Připravit gremolatu - smíchat česnek + petrželku + citronovou kůru a promíchat a přidat do hrnce k masu.
Pomalit ještě ½ -1 hodinu na LOW.

Na másle osmahnout maso z obou stran a přendat ho do hrnce. Poté osmahnout cibulku do sklovata, přidat víno a nechat chvilku provařit. Přidat rajčata + vývar, promíchat a směs přelít do hrnce a promíchat s masem.

Pomalit 5-6 hodin na LOW (2,4l hrnec). Připravit gremolatu - smíchat česnek + petrželku + citronovou kůru a promíchat a přidat do hrnce k masu. Pomalit ještě ½ -1 hodinu na LOW.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé